Alltfler pratar om det allt högre; behovet av nytänkande i branschen. Journalistiken har en plats – om vi vill. Framtiden avgörs av vår förmåga till att tänka nytt, tänka annorlunda, tänka på tvären och djupet, att tänka större och samtidigt mindre.

Innovation är enligt ordboken detsamma om nyutveckling, nybildning och nyskapelse. För journalistiken handlar det egentligen inte om teknisk utveckling som många tycks mena. Det handlar om utveckling av förmågan att tänka – och använda den nya tekniken för att sprida, utveckla, fördjupa, förfina och vidareutveckla journalistiken. Den förändringen kommer inifrån. Den kommer att ruska om och göra ont. Men det finns ingen annan väg.

Fojo har under en längre tid arbetat med förändring och nyutveckling. Vi vet vad som krävs framöver. Vi kan – och vill – bidra till mediebranschens förändring och vidareutveckling. Vi har en del idéer om kompetenskrav och verktyg i framtiden men vill öppna för en dialog om framtida utbildningar. Det kommer att krävas olika insatser på olika nivåer vid olika tidpunkter. Vi hoppas på dina idéer och ett inspirerande möte om framtidens journalister och journalistik!

Måndagen den 19 oktober, klockan 17-19, på World Trade Center i Stockholm. Var där!
Anmäl dig på Facebook

Annonser